Allmän träning
Karlstad Squashklubb anordnar ledarledd träning för våra medlemmar och andra intresserade. Där kan du få råd och hjälp om hur du ska utveckla din squash av våra duktiga tränare.

För närvarande har vi ingen fast, återkommande träningstid förlagd till en viss veckodag. Istället anordnar vi kurser med speciella teman som ofta genomförs under en enstaka kväll. Då erlägger man en kursavgift per träningstillfälle. Det finns inget krav på medlemsskap för att delta.

Man behöver inte befinna sig på någon speciell "nivå", alla är välkomna att delta, både nybörjare och mer avancerade spelare. Tänk bara på att om det är många som vill vara med får man räkna med att inte få ha tränaren för sig själv under hela träningspasset.
Det är också bra om du anmäler dig i förväg. Då vet vi hur många banor som behöver bokas för att alla ska få plats på träningen.

Juniorträning
Karlstad Squashklubb anordnar ledarledd träning för juniorer upp till 20 års ålder. Man tränar ett pass per vecka, för närvarande på tisdagar mellan kl. 18.15 – 19.00.

Träningen innehåller flera olika delar: Teknik, taktik, utrustningen, konditionsträning – samt givetvis – mycket spel !

Det finns inga speciella krav på förkunskaper. Vi försöker sätta samman grupper som befinner sig på en likartad spelnivå. Ta gärna med en kompis till träningen, för man får alltid prova på vår verksamhet ett par gånger innan man bestämmer sig för att delta.

Vilken utrustning behöver man ? Man kan ha vanliga idrottskläder samt skor för inomhusbruk. Det är viktigt att skorna inte har svart sula som ger ifrån sig märken på golvet. 
Om du vill prova på juniorträningen ordnar vi så att du får låna ett racket. Racket kan man sedan hyra i receptionen. Vill du fortsätta träna regelbundet rekommenderar vi att man köper sitt eget racket. Det blir betydligt billigare i längden jämfört med att hyra racket från gång till gång.

För att få delta i juniorträningen betalar man dels en medlemsavgift – för närvarande 75 kr per säsong – samt en terminsavgift. Den avgiften uppgår till 200 kr per termin och täcker banhyror, tränare m.m.

 

Åter huvudsidan verksamhet

 

 

© Karlstad Squashklubb 2010

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768