Karlstad Squashklubb arrangerar varje år ett antal tävlingar som riktar sig dels till allmänheten, dels exklusivt till våra medlemmar. Bland våra återkommande arrangemang märks klubbmästerskapet och Lucia cup.
Den senare tävlingen brukar vara mycket uppskattad av alla som deltar då man inte bara får spela utan även bjuds på pepparkakor och glögg.

En ambition hos klubben är att alla som ställer upp i tävlingarna ska få spela så mycket som möjligt. Därför använder vi oss ofta av poolspel, där alla möter alla. På så sätt garanteras alla deltagare ett visst antal matcher - oavsett om man spelar bra eller dåligt.
 

Klubbmästerskapet
Av alla de tävlingar vi arrangerar så finns det ingen som är prestigefylld att vinna som vårt klubbmästerskap. Det är flera stora profiler i klubbens historia som har satt sina avtryck på detta område.
Mest känd är Jonas Wahlberg som har vunnit seniorklassen ett drygt tiotal gånger.
Om önskemål finns spelar vi med flera klasser.
Här är finalisterna i KM av år 2007, Christian och Marco.
Lucia cup
En av våra allra populäraste tävlingar är Lucia cup. Det finns flera olika anledningar till att det har blivit på det viset. En är förstås det trevliga gemyt som omgärdar tävlingen i form av julstämning med pepparkakor och glögg.
En annan orsak är det annorlunda spelsättet, som gynnar motionärerna före de bättre spelarna. Detta beror på att vi har ett handikappsystem som ger sämre spelare ett poängövertag från start i varje game.
Därmed måste de bättre spelarna anstränga sig lite mer för att kunna "ta igen" poängunderläget. Eftersom vi också använder poäng på varje boll och korta matcher (bäst av tre game), måste man vara fokuserad.
Det är ofta som motionärerna ställer till med "skrällar" i Lucia cup.

Du har väl sett att det nu går att anmäla sig till våra tävlingar på nätet under avdelningen "Kontakt". Så håll utkik på den här hemsidan om vad som är på gång och anmäl dig sedan via vårt formulär.

I vissa fall krävs det att man är medlem i klubben för att få ställa upp i en viss tävling. Då löser du det smidigt på samma ställe som nämndes här ovan. Vem har sagt att livet måste vara krångligt...

 

Åter huvudsidan verksamhet

© Karlstad Squashklubb 2007

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768