Under den gångna säsongen deltog Karlstad Squashklubb i nationella seriespelet med ett lag i division I Norra. Det är den näst högsta serienivån i det  svenska seriesystemet.

Här nedan kan du läsa en spelarprofil över en av seriespelarna säsongen 2007/08, Marco Antonio Gil.

 
Bakgrund    


Namn
:

Ålder:

Moderklubb:

Säsonger:

Spelar med:


Marco Antonio Gil.

39

Karlstad Squashklubb

3

Wilson N120

   
När började du spela squash: - Jag började när jag var 21 år och spelade en gång i veckan hemma hos en farbror. Vid 26 års ålder började jag träna på riktigt i en squashklubb.
 
Varför började du
spela squash:
- Squashen fanns alltid i min familjs närhet. Pappa och mamma, farbröder och vänner spelade squash men det intresserade mig inte förrän en dag, vid 26 års ålder, då en kusin bjöd in mig att spela.
Jag tyckte om det och ångrade att jag inte började spela som barn något som mina föräldrar försökte få mig till men det verkar som om jag hade andra intressen.
 
Har du någon förebild inom squashen: - Jonathan Power. Hans speltalang, teknik och styrka kan få vem som helst avundsjuk.
 
Din största framgång inom squashen: - Efter att ha tränat hårt i 2 år spelade jag i 1a divisionen men det tog 2 år till för att närma mig de högst rankade. Min största bedrift var att placera mig nära de 10 bästa, men då var det redan för sent.
Det var mycket svårt att vinna över de nya spelarna som var på uppgång (16-20 år).
 
Någon stor motgång inom squashen: - Åldern. Tyvärr så började jag för sent och min framgång i squashen kom när jag var 29 år.
 
Ditt roligaste minne
från squashen:
- Att jag var nära att slå Mexikos nummer 2 i den viktigaste internationella tävlingen som jag spelade.
Jag förlorade med 15-17 i femte game efter nästan 3 timmars spel. Det var då jag vann respekt och uppskattning som squashspelare.
Jag var 29 år och ett år senare drog jag mig tillbaka då jag insåg att det nästan var omöjligt att bli bättre än nummer 13 på rankingen.
 
Har du något motto i livet:

 

- Nej.
 

Åter till huvudsidan för serielaget

© Karlstad Squashklubb 2008

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768