Det här är något för dig som gillar att spela mycket – och gärna mot olika motståndare. Motionsligan är precis som namnet antyder en form av seriespel.
Grundtanken är att deltagarna delas in i olika grupper, baserat efter spelnivå. Sedan möter man alla spelare i sin grupp och placeras i en tabell efter sina resultat. De bästa spelarna i varje grupp flyttas upp till en högre nivå, medan de sämre flyttas ner ett hack. Allt för att grupperna ska bli så jämna som möjligt. Med detta system vill vi uppnå två saker: Dels ska alla få så jämna matcher som möjligt, dels hoppas vi på en spelarrotation så att man får möta nya motståndare. 

Motionsligan riktar sig alltså till motionärer på olika nivåer, både nybörjare och gamla rävar är välkomna. Alla kan få ett utbyte av den här spelformen.

Här följer lite korta fakta om reglerna:
1) Alla matcher spelas i bäst av 5 game och varje match är värd 5 poäng. Vinst med 3-0 är lika med 5 poäng till segraren, 0 till förloraren. Vid resultatet
3-1 får segraren 4 poäng, förloraren 1, vid 3-2 får segraren 3, förloraren 2 poäng.

2)
Vid en slutställning i gruppen där två spelare hamnar på samma poäng avgör det inbördes mötet.
Om tre eller flera spelare hamnar på samma poäng och har slagit varandra inbördes räknas i första hand antal vunna matcher i gruppen. Om två av dessa tre Christian Branth, vann Motionsligan år 1997.

vunnit lika många matcher avgör förstås deras inbördes möte. Om det osannolika skulle inträffa att det ändå inte går att få fram vem som placerat sig bäst blir det lottning.

3) Vinnaren i varje grupp möter den sämst placerade i gruppen ovanför och tvåan möter den nästsämst placerade i kvalmatcher efter varje färdigspelad serieomgång.
 

Vad kostar det ? Deltagarna betalar en avgift per match, som uppgår till 60 kr. Det innebär att matcherna i Motionsligan är billigare än vad man betalar för vanligt squashspel som privatperson!
Klubben bokar in banor på onsdagar enligt ett fastställt spelschema. Det är en timmes speltid avsatt för varje match.

Men eftersom klubben därmed subventionerar matchkostnaden ställer vi också krav på att deltagarna är medlemmar i Karlstad Squashklubb. För att betalningen ska fungera smidigt betalar deltagarna en summa för samtliga matcher i en spelomgång till klubbens plusgirokonto.

Inför varje omgång betalar man för det antal matcher man beräknas spela - vid eventuell kvalmatch betalar man den kostnaden i efterhand. Vid inställd match p g a motståndares slarv, skada eller liknande får man en match till godo i nästa omgång.

Det är upp till varje spelare att boka om de matchtider som eventuellt inte passar. Då meddelar spelaren ifråga själv motståndaren och hallen om att tiden har blivit ändrad.
Om man själv glömmer sin bokade tid får man - naturligtvis - ingen match till godo i följande omgång...

Efter varje färdigspelad omgång avsätts en vecka till kvalspel, hängmatcher och rehab...
 


Åter till huvudsidan Verksamhet


 

© Karlstad Squashklubb 2007

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768