Hemmaplan inte KSK:s melodi
 

Fördelen av hemmaplan i näst sista omgången hjälpte inte. Snarare tvärtom. Förlust i helgens bottenmöte gör att Karlstad måste hämta in två poäng i slutomgången annars väntar division 2.

På papperet pekade det mesta i Karlstads favör inför sjätte och näst sista omgången. Hemmaplan, möte med en bottenkonkurrent och bästa 

tänkbara manskap. Att motståndarna dessutom dök upp i decimerad numerär förstärkte bara intrycket: Vad kunde gå fel?!?

Kliniska avslut
Först ut att motbevisa den teorin var Joachim Nilsson. Han inledde lugnt och stabilt med bra längd och kliniska avslut. Precis enligt planen.

Halvvägs in i öppningsgamet hände dock något. En säker ledning på 7-4 försvann i ett nafs och på två röda sekunder gick motståndaren ikapp och drog ifrån till gamevinst, 11-8.
Snopet, var ordet på åskådarnas läppar.


Det blev en ny förlust för David mot Martin Golbe


Samma stil
Andra gamet fortsatte i samma stil. Först hemmaledning med 4-0, följt av upphämtning och kvittering. Nytt ryck av Nilsson till 7-4 och sedan sju raka poäng till SSK:aren och ledning med 2-0 i matchen.

I det tredje gamet bröts mönstret. Nu var det Karlstadsspelarens tur att hämta in ett underläge, för att segla ifrån på slutet fram till gamevinst med 11-4.

Ledningen svängde
Det fjärde gamet var helt öppet. Ledningen pendlade fram och tillbaka mellan spelarna, men det var SSK:aren som kopplade greppet vid 6-6. Nilsson fick bara två bollar till i gamet och inkasserade en tung 1-3 förlust.

Premiär för Jonas
Den avslutande singeln bjöd på en premiär. För första gången denna säsong medverkade Jonas Wahlberg i Karlstads lag. En efterlängtad comeback, minst sagt.

Men det var en ringrostig Wahlberg som äntrade centercourten på Racketcenter. Bristen på tuffa tävlingsmatcher märktes inledningsvis när svårspelade Christian Tall drog ifrån till 8-4.

Men hemmaspelaren vaknade till liv och kunde reducera fram till 8-9. Där tog det dock stopp. Två snabba avslut gav bortaledning efter 11-8.

Tog över showen
Sedan jämnade spelet ut sig. Jonas hängde med bra fram till 4-4 i game två innan SSK:s volleyspecialist tog över showen. Talls offensivlusta 

fullkomligt pulveriserade Karlstadsspelaren som bara mäktade med två poäng till i gamet.

Det sista gamet blev en uppvisning från början till slut. SSK:aren gick snabbt fram till 6-0 och bevakade sedan ledningen effektivt. Wahlberg knep visserligen sju bollar i gamet, men var långtifrån en reducering.

Kämpainsats
Bara att gratulera SSK 3 till en riktig kämpainsats - trots en man kort! En pinne mot SSK 3 kunde varit ok om inte hemmalaget inlett på värsta tänka sätt mot Linköping SK 1.


Bosse sträcker ut i sin match mot Linköping
 


Serietvåan var nämligen inte på något givmilt humör utan trampade gasen i botten från start. Laget visade per omgående varför man tillhör toppen - och Karlstad den andra änden av tabellen.

Åldersgräns?
Tredjesingeln innehöll en överkörning som borde renderat åldersgräns för att skydda de få barn som fanns på plats. Karlstads Bo Wendemo hängde med i ett game, sedan var statistrollen given.

Sju popäng i öppningsgamet fördubblades visserligen i de efterföljande gamen. Men hjälpte föga mot en obarmhärtig motståndare.

Skötte inte korten
Karlstads tvåa, David Grennard, klarade sig bättre. Första gamet lovade gott och kunde gett matchen en annan prägel om hemmaspelaren skött sina kort väl.

Men Davids gameboll vid 10-9 försvann i ett nafs och i det följande tiebreaket var Linköpingsspelaren den vassare. Där gick luften ur KSK:s

egen Shabana som bara orkade med nio poäng under resten av matchen.

Spelmässig höjdpunkt
Dagens höjdpunkt, både från en publik- men även spelmässig aspekt, kom i förstasingeln. Hemmalagets Joachim Nilsson bjöd på en storstilad insats, som tyvärr slutade i en ny förlust.

De tre första gamen var otroligt jämna eller vad sägs om siffrorna 9-11, 11-9 och 12-10! Men Linköpingsspelaren låg hela tiden steget före


Joachim med kontroll, en
sällsynt syn mot Sarosh

och tvingade Nilsson att jobba hårt i både djup- och sidled. Vilket kostade kraft och märktes i det fjärde gamet.

Välförtjänta applåder
Krafterna räckte halvvägs, sedan tackade Linköpingsspelaren för sällskapet och drog ifrån till 11-5. Men det var en bra match som gav båda spelarna välförtjänta applåder när man gick av banan.

Helgens resultat gjorde att Karlstad hämtade in en poäng på laget närmast i tabellen, Enskede. Fortfarande skiljer dock två pinnar till säker mark så läget är fortsatt akut.

Kanske blir det så att slutomgången i Falun är det sista vi ser av Karlstad på den här nivån för ett bra tag framöver. Eller har lagledare Nilsson och de övriga spelarna möjligen något äss lurande i rockärmen? I så fall är det hög tid att trolla fram det...




Bildgalleri
 


 


 


 

 

   


 


 


 

     


 


 

     
     

 

     
 
     
     

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768