Exiten nära...

Det är sällan ett farväl känns glädjefyllt. Och när Karlstad nu står vid avgrunden, på väg att säga adjö till de högre divisionerna fylls man av vemod. Känslan som uppstår när en epok tar slut.

Karlstad har funnits med i någon av de två högsta serierna så länge att en degradering känns närmast overklig. Men ingenting varar ju för evigt. 

Ser man nyktert på situationen har väckar--klockor både ringt och varit högljudda en längre tid. Dock utan att några större förändringar ägt rum.

Det har varit bekvämare att välja den enkla vägen - ignorera larmsignalen och slå över till snooze-funktion. Nu kommer verkligheten ikapp och straffar oss för tidigare synder.


Sämre bredd, bristande träning och svag rekrytering har plötsligt blivit de kvarnstenar man kan förvänta sig. Och snart är all innestående tur förbrukad...

De senaste säsongerna har mestadels liknat berg-och-dal banor med dramatiska upplösningar som i slutändan gått Karlstads väg. Men nu tycks manuset sluta annorlunda.

Det är givetvis lätt att gräma sig över den senaste omgången, som bara gav en poäng i utbyte. Riktigt tungt. Inte minst mot bakgrund av att vi ställdes mot ett decimerat bottenlag och ändå förlorade - på hemmaplan!

Det får naturligtvis inte ske. Inte om det finns någon ambition att hänga kvar på nuvarande nivå.

Så nu står Karlstad där, med ena benet i division 2 och två matcher bort från degradering. Är det ens någon mening att hoppas på ett mirakel? Eller ren och skär tur?

Jag är tveksam om den typen av inslag kan hjälpa oss. Istället väljer jag att sätta mitt hopp till något mer handfast - som stolthet.
För känner spelarna hälften av min revanschlusta så finns här en otrolig kraftkälla som kan skapa det driv laget så väl behöver.

Snart ljuder gonggongen och då är tiden ute att reparera tidigare gjorda misstag. En chans återstår att vända säsongen till något positivt. Låt oss hoppas ALLA spelare i laget är beredda att ta den möjligheten.

   

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768