Morsning- och goodbye...

Den här krönikan innehåller ett tudelat budskap: både hälsning och farväl i ett och samma andetag.
Hälsningen går till alla härliga karaktärer som kantat Karlstads elitserieväg. Farvälet riktar sig till fenomenet Elitserien i sig.

För att inte göra några belackare besvikna börjar jag med det tråkiga, farvälet, först. Visst känns det vemodigt att Karlstad inte längre utgör en del av Elitserien när hösten anländer. Lite som att ta farväl av en kär gammal vän.

Men avsked är inte alltid negativa - ibland t o m välbehövliga. Exempelvis vid uppbrott från betungande sammanhang med negativa associationer. Då kan det vara skönt att klippa banden och vända blad.

Ungefär det scenario jag föreställer mig att flera av Karlstads seriespelare upplevt under våren. Glädjen från squashäventyret förra säsongen har varit bortblåst. Kvar bara förluster samt stress och press att leverera resultat.

Kanske har undertecknad som ställföreträdande lagledare bidragit till den pressen. Inte alls omöjligt.
Men jag var definitivt inte ensam om att forma målsättningar inför säsongsstarten. Så snälla, skjut inte budbäraren!

Hur som helst, det är tråkigt att Karlstad inte längre finns med i Elitserien. Squashsverige blir vare sig rundare, mer geografiskt utspritt etc genom den förändringen.

Samtidigt vill jag passa på att välkomna Enskede till eliten igen. Hoppas nu bara klubben kan motivera tillräckligt många av sina kompetenta spelare att medverka i serien.
Annars riskerar man samma Golgata-vandring som Karlstad och tidigare Sundsvall upplevt. Det är inte skoj.

Enskede är samtidigt ett skönt gäng med många härliga karaktärer. Så på det planet befinner man sig redan på en hög nivå. Och kommer säkerligen bli mycket uppskattade av sina kollegor.

På tal om karaktärer så har Elitserien verkligen bjudit på en hel uppsjö av sköna typer. Alltifrån belevade, professionella engelsmän till spjuveraktiga östgötska ungdomar. Var och en på sitt sätt bidragande till en härligt avspänd atmosfär.

Jag kommer onekligen sakna munhuggandet med Teknovas Joey Barinngton. Han har tagit emot mycket under säsongen, så känslan var att det fanns en och annan dräpande motkommentar på lut.
Det hade kunnat bli en kul bankett, men tyvärr fanns vare sig Barrington eller Teknova på plats. Det får bli ett annat tillfälle, Joey.

Återhållsam med kommentarer har däremot inte Drakenberg varit. Satir och ironi har varit rikt förekommande närhelst undertecknad funnits inom hörhåll. Gärna anspelande på något som skrivits om hans egen person eller squashlandslaget.

Hans kommentar i samband med en vinst gillar jag skarpt: den där är med i danska landslaget. Åtföljt av ett snett leende från den svenska mästaren. Sånt gillar jag. Och tar mer än gärna emot när det framförs på ett sådant sätt.

Låt oss heller inte glömma herr Wikström. Norrlänning i förskingringen med ett stort hockeyhjärta.
Av förklarliga skäl har det ämnet inte alltid varit gångbart hos stockholmslagen. Men med undertecknad har han kunnat ventilera hockey säsongen lång. Vilket jag sett fram emot inför varje ny omgång.

Göteborgarna är alltid trevliga att möta - både på och utanför banan. Kanske klickar det så bra för att de också är squashnördar in i minsta beståndsdel. Ämnet är då rätt givet i samband med en sammandragning...

Kanske är det bara inbillning men nog märktes en viss avmattning i relationerna efter det heta derbymötet i oktober? Möjligen beroende på att Karlstads enda vinst i Elitserien säsongen 2011/12 kom mot Göteborg. Eller så behövde vi bara en paus från varandra ett tag.

En paus är precis vad ni, före detta elitseriekollegor, kommer att få från

Karlstad. Hur lång eller kort den blir återstår att se.

Ambitionen är väl ändå att någon gång i framtiden återvända till de finare salongerna. Vem vet hur många av bekantskaperna som då fortfarande är med?
En och annan hade ju hängt med från Karlstads förra sejour i slutet på 80-talet. Även om herr Sjösten maskerat sig väl med ett tunnare hårsvall och trevligare humör jämfört med forna tider...


Keep on squashin´Mikael Dunder,krönikör

   
 


 

Kommentera krönikan här                              Åter till huvudsidan nyheter

Läs tidigare krönikor från 2012

Läs tidigare krönikor från 2011

Läs tidigare krönikor från 2010

Läs tidigare krönikor från 2009

Läs tidigare krönikor från 2008

© Karlstad Squashklubb 2012

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768