Case från A till Ö, del 2

I den här krönikan fortsätter vi med minneskavalkaden från Case Swedish Open i Linköping. Efter att tidigare ha granskat händelser från A till N har det nu blivit dags för del 2. Här återupplever vi minnen från O till Ö.

Okänd - inte jag, inte. Case är ett ypperligt tillfälle att hälsa på gamla squashvänner. En bekantskapskrets som med åren vuxit sig rätt stor.
Detta uppmärksammade en av våra juniorer: -Alltså, Micke, hur länge har du spelat squash egentligen? Du känner verkligen alla här inne!
Fick mig att fundera på ålder och sånt.

Pizzatricket - funkar alltid i Case-tider. Att besöka pizzerian invid squashhallen brukar rendera paparazzi-vibbar. Så också denna gång. Huvudmenyn bestod av Gregory Gaultier, med Acke Ovendahl som förrätt. Men, intellektuell stimulans är inte hellar att förakta...

Queer, anyone - ibland dyker frågor om idrottares sexuell läggning upp. Vilket lätt leder till spekulationer och ryktesspridning. Detta kan man undvika genom direkt konfrontation, typ som en breddspelare gjorde med en engelsk stjärnspelare för att reda ut begreppen.
Kan tänka mig ett tjog frågor som ligger före i pipen.

Rise and shine - tidiga morgnar och squashstjärnor var ingen lyckad kombination. Åtminstone att döma av uppslutningen i frukostmatsalen. Eller så hade spelarna och jag olika tidsuppfattning varför de redan intagit frukost vid min entré.
Elaka personer i min närhet skulle nog fara med sånt förtal...

Språkförbistring - stackars Gaultier har svårt med engelskan. Inte blev det bättre när domarna inte alls förstod hans argumentation.
Kanske ska vi låta squashen efterlikna tennisen och låta domarna döma på språket där tävlingen avgörs. Kan bli en exotisk krydda som för oss till OS. Eller inte...

Trikoloren - är en färgglad symbol för den franska nationen. Och eftersom fransmännen är ett nationalistiskt folk kändes det vältajmat att se Gaultier bära de franska färgerna på sina skor.
Men vingar kanske varit att föredra...

Ungtupparna - gjorde sig icke besvär under Case Swedish Open. De flesta rensades bort redan i kvalet, resten fick säga hejdå i första omgången. Skönt att rutin och erfarenhet belönas i något sammanhang i samhället!

Vrålhungrig - är det lätt att bli under Case. Ett medhavt smörgåspaket på fredagskvällen satt därför som ett smäck. Och med stängd restaurang på Ekoxen fanns utsikterna att tjäna en liten hacka.
Om inte pengar haft en mer underordnad betydelse i livet just då...

Willstrops råd - James pappa Malcom Willstrop verkade djupt försjunken i sina anteckningar i samband med adepternas framträdanden. Frågade därför under banketten hur han la upp taktiken. Tactis, svarade han frågande. I'm just completing my columns for Squashsite.
Utan att fråga får man aldrig veta...

Xanadu - sjöng Olivia Newton-John om på 1980-talet. Trodde inte att det paradiset existerade förrän jag upptäckte Case Swedish Open. Men mixen av bra squash, trevligt umgänge, lyxig hotellvistelse och lättillgängliga stjärnor håller. Squashnörd? Det är bara förnamnet!

Yuppiestilen - verkar inte slagit igenom i squashvärlden. Det var tunnsått med märkeskläder och överdådig lyx bland stjärnorna. Snarare en dragning åt "casual clothing" och mysiga träningskläder.
T o m PSA-lejonen Gough och Beachill smälte in bra bland de breda folklagren.

Zack Swedish Open - var snäppet vassare denna gång. Mycket tack vare Vanessa Atkinson, 10:a på världsrankingen. Som säkerligen fått höra många positiva omdömen om Case från pojkvännen James Willstrop.
Kan vara mödan värt för Fredrik Johnson att undersöka squashvärldens olika bindningar lite närmare...

Ångestframkallande - kan trubadurer vara. Men har de humor så är mycket förlåtet. Som i fallet med underhållaren på Case-banketten.
När försöket till allsång slog slint fann sig trubaduren snabbt: -Jamen det är klart att ni inte kan sjunga med, ni har ju munnen full med mat. Räddade hela banketten.

Ärlighet - varar som bekant längst. Det gjorde Malcom Willstrop klart för mig när jag diskuterade sonen James vilja att alltid spela på bollen. Insåg snabbt att det inte var direkt läge att diskutera varför Matthews

prisskåp är mer tilltaget. Eller varför snälla pojkar inte får kyssa vackra flickor...

Östtyska idrottsundret - en 80-tals revival blev det vid Case tack vare lite oövertänkt vadslagning. Så mycket top och kjol parat med svällande muskler har inte skådats sedan DDR gav uttrycket kvinnlig fägring ny innebörd.
Tack mamma för dina varningar om vadslagning, sprit och kvinnor...

Keep on squashin´

  Mikael Dunder,krönikör
 

 


 

Kommentera krönikan här                              Åter till huvudsidan nyheter

Läs tidigare krönikor från 2010

Läs tidigare krönikor från 2009

Läs tidigare krönikor från 2008

© Karlstad Squashklubb 2010

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768