Har ni fest, eller?

Nu är den äntligen igång, årets stora höjdpunkt på idrottsfronten. Glöm olympiska spel eller VM i fotboll. För alla squashälskare är det bara en sak som gäller - Case Swedish Open i Linköping.

Årets upplaga verkar innehålla den bästa uppställningen någonsin. Världsstjärnor i parti och minut som erbjuder svultna svenska squashfans en smakfull meny. Förrätt, huvudrätt och efterrätt dag ut och dag in.

Men vad ska man välja? För Case handlar ju inte bara om squash i världsklass. Där finns också en hel hög med breddklasser. Klasser där många av kompisarna spelar - och det vill man ju inte heller missa.
För egen del känner jag hur ångesten ökar ju närmare avresan man kommer. Så mycket squash och så lite tid!

På sätt och vis påminner situationen en hel del om julaftonen. Man väntar och väntar på något som antagit helt sanslösa proportioner. Sedan, innan du hinner säga Kalle Anka, är allt över och juldagen här. Kvar finns bara en stilla undran - var det inte mer än så här?

Men liknelsen slutar inte där. Oftast vet man redan på förhand att julen kommer bli bra. För det borgar fina presenter, god mat och i många fall en efterlängtad ledighet. Ungefär som med Case.
Fast där handlar det om klappar i form av toppmatcher, trevlig hotellvistelse och en avkopplande weekend. Precis vad man behöver för att ta sig igenom en lång squashsäsong.

Case är helt enkelt ett perfekt tillfälle att ladda batterierna. Fylla på energidepåerna och skaffa sig inspiration för den gråa vardagen. Inspirationen kan man sedan använda för att höja sitt eget och andras spel hemma i klubbmiljön.
Av egen erfarenhet vet jag hur mycket det betyder att se världsstjärnorna på nära håll. Ett par vändor till British Open har gett mig den insikten. Och energin, är bäst att tillägga...

Därför hoppas jag så många som möjligt passar på att se Case Swedish Open på plats. Ta chansen att studera toppspelarna på nära håll. Se, lär och låt dig inspireras - det kommer du inte att ångra.
För vill man spela som de bästa så gäller det att studera de ledande spelarna. Och vad passar bättre än att göra det när världstoppen är på plats i Sverige?

Nu ska man inte tro att Case enbart handlar om squashspel. Det kan verka så på ytan, men sanningen är en annan.
För många utgör nämligen tävlingen en enda stor firmafest med hjärtliga återseenden, trevlig samvaro och delade intressen. Kort och gott det så viktiga sociala umgänget.

Nu tänker jag inte i första hand på den obligatoriska tävlingsbanketten. Även om det alltid känns lika kittlande med tanken att se stjärnor mingla med den stora grå massan.
Nej, för mig handlar Case främst om alla möten som äger rum under några dagar. Möten på en välfylld läktare i Linköpings sporthall till fonden av en fyrfaldig världsmästares magiska trollspö. Eller kanske intill en prestigefylld drabbning i motionsklassen, där viljan överstiger kunnandet och spelarnas frustration emellanåt tar sig verbala uttryck.

Själva mötesplatsen spelar mindre roll. Det viktiga är att mötena äger rum och på så vis bildar ett kitt i konceptet för framgångssagan Case.

Där tror jag man finner en av anledningarna till den stora populariteten. Addera sedan möjligheten till egen aktivitet och tillgång på njutbar underhållning i världsklass så kan det inte bli fel. Det har många redan insett. Frågan är - har du?

Keep on squashin´

  Mikael Dunder,krönikör
 

 


 

Kommentera krönikan här                              Åter till huvudsidan nyheter

Läs tidigare krönikor från 2009

Läs tidigare krönikor från 2008

© Karlstad Squashklubb 2010

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768