Ibland blir det fel...

Ironi och satir kan vara effektiva verktyg för att uppnå ett visst syfte eller stämning. Men ibland blir det fel. Bokstavlig tolkning kan leda till sårade känslor och upprördhet. Då har syftet förfelats och det är inte bra. Därför vill jag be Intersquash om ursäkt för det eventuella obehag som en krönika orsakat dess medlemmar och föreningen.

Det har givetvis aldrig varit meningen att krönikorna ska vara till skada för någon enskild individ eller förening. Anledningen därtill är enkel: som squashälskare vill man att sporten ska växa sig så stark som möjligt i Sverige. Dit når man inte genom destruktiva artiklar.

Därmed inte sagt att man ska undvika att lyfta fram negativa aspekter. En välbalanserad rapportering innehåller både positiva och negativa inslag. Ungefär som livet i stort.
Men det är hela tiden viktigt med klara och tydliga budskap så att avsikten framgår. Annars kan det bli fel - som i fallet med den aktuella krönikan.
Faktum är att ingen annan krönika varit i närheten av denna uppståndelse. Telefonen har gått varm så jag nästan börjat överväga att anställa en växeltelefonist. Men all uppmärksamhet är faktiskt inte av godo.

Jag vill därför ta tillfället i akt att reda ut ett par missförstånd. Intersquash har såvitt jag känner till inte några rasistiska tendenser i vare sig serielag eller förening. Att tro något sådant är helt befängt. Inte minst mot bakgrund av att föreningens Elitserielag har använt flest utländska spelare av alla lag i högsta serien. Existerade sådana problem skulle man givetvis inte kunna skapa den harmoni som krävs för att vinna guld år efter år.

Lika befängt är tankar om att lagandan skulle vara svag. Föreningen har själva gång på gång betonat lagandans betydelse för framgångarna och det är svårt att säga emot. Statistiken talar här sitt tydliga språk.
Sammantaget är det alltså svårt att se några som helst belägg för att ovanstående "problem" skulle existera i någon form hos Intersquash. Min förhoppning är därmed att vi ska kunna lägga detta bakom oss.

För att undvika att denna debatt får nytt syre i framtiden och flammar upp igen vidtar vi även ytterligare åtgärder. Den aktuella krönikan i sin

helhet kommer att avlägsnas från webbplatsen och inte längre finnas tillgänglig för läsning.

Så, med ovanstående klarläggande och nämnda borttagande önskar jag sätta punkt för debatten i detta ämne. Jag vill också passa på att önska Intersquash lycka till i framtiden och än en gång be om ursäkt för eventuella olägenheter och obehag som krönikan orsakat.

Keep on squashin´

  Mikael Dunder,krönikör
 

 


 

Kommentera krönikan här                              Åter till huvudsidan nyheter

Läs tidigare krönikor från 2009

Läs tidigare krönikor från 2008

© Karlstad Squashklubb 2009

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768