Tuff omgång för Karlstad
 

Med tre omgångar kvar av seriespelet har Karlstad halkat ner i botten -skiktet. Poäng är därmed hårdvaluta för att undvika degradering. Då blir mötena med topplagen Team Göteborg och Roslagen extra viktiga.

Den här säsongen har bjudit på några blytunga förluster i höstens seriematcher. Dit hör exempelvis bataljerna med helgens motståndare.

I premiären ställdes Karlstad mot nykomlingen i division 1 Norra - Team Göteborg. Det blev en omtumlande upplevelse.

Duktiga juniorer
Motståndet bestod till merparten av juniorer, riktigt skickliga sådana ska tilläggas. De visade sig vara snäppet vassare än Karlstads manskap och gick segrande ur bataljen med 3-0.

Ändå var det inte långt undan att resultatet blivit annorlunda. Två av singlarna var nämligen mycket jämna och kunde gått Karlstads väg, om marginalerna varit på lagets sida. Men icke.


Jörn gör comeback i KSK
till matcherna i Västerås


Satt sin prägel

Istället inkasserade Karlstad en tung förlust som kommit att sätta sin prägel på resten av säsongen. Mer än en gång har Karlstad tappat jämna matcher som kunde - och borde - fått en annan utgång.

Dit hör även mötet med Roslagen. Här stannade förlusten vid 1-2, siffror som kunde varit i Karlstads favör.

Tyvärr tappade Jonas Wahlberg förstasingeln med minsta möjliga marginal, 9-11 i det femte gamet. Här hade Karlstads stjärna ledningen med 2-0 och 9-7 i det tredje gamet. Men glömde knyta ihop säcken...

Wahlberg saknas
Den här gången saknas tyvärr Wahlberg i laget, vilket gör uppgiften närmast omöjlig. Den som får axla Jonas tunga mantel på förstasingeln blir nu Joachim Nilsson.

Han är den i Karlstad som (tillsammans med Jonas) presterat bäst så här långt i serien. Både Nilsson och Wahlberg kan räkna in tre segrar var - Jonas har dock spelat färre antal matcher.

Väntar på seger
Vid sidan av Joachim Nilsson består laget denna gång också av Jörn Fischer och Örjan Sannemalm. Två spelare som fortfarande väntar på sin första seger denna säsong.

Efter två raka förluster är det förhoppningsvis dags för "tredje gången gillt" i bägge fallen. Det lär behövas om Karlstad återigen ska bli ett vinnande lag.

Länge sen sist
Det var ett bra tag sedan laget senast vann en lagmatch, närmare bestämt i november förra året. Då var det bottenkollegan Västerås som besegrades. En av blott två matcher som Karlstad lyckats vinna den här säsongen. Kan man skrälla och fixa den tredje vinsten under helgen?

 
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2018

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768