Häng med på Motionsligan 
 

Vi har redan hunnit med årets första runda av Motionsligan och snart startar omgång två av vårt populära ligaspel - du är väl med?
För inte vill du missa regelbundet matchspel, roliga motion och ett varierat motstånd?

Onsdag 14/3 startar vårens andra omgång av Motionsligan. Där kan man spela mot jämnbördiga motståndare och få möjlighet att utveckla sitt

squashspel samtidigt som ligaspelet garanterar kontinuerlig motion. Därför är detta en av KSK:s mest efterfrågade aktiviteter!

Olika grupper
Upplägget är följande: deltagarna placeras i olika grupper, beroende på spelstandarden.
Vi eftersträvar så jämna grupper som möjligt och alla kan delta - män och kvinnor, gamla som unga - alla är välkomna!

Det som avgör gruppindelningen är helt enkelt spelnivån. Men även om man börjar på en viss


Missa inte Motionsligan, där du utvecklar spelet

nivå så finns det möjlighet att flyttas upp eller ner bland grupperna. Och du, man måste inte vara duktig på squash för att vara med i Motionsligan.

Alla nivåer välkomna
Vi riktar oss till alla spelnivåer. Du som precis börjat med squash är lika välkommen som den mer erfarne spelaren.

I gruppspelet möter alla i sin grupp varandra - vilket brukar innebära ca 4-6 matcher per omgång. Matcherna genomförs efter ett uppgjort spelschema under en period av ungefär 6-8 veckor.

Flyttbar speldag
Onsdagar är officiell speldag, men man kan alltid justera speltiderna. Ansvaret vilar dock på spelarna själva, klubben ändrar inga spelscheman.
Vid ändringar är det viktigt att man även meddelar Racketcenter om den flyttade tiden.

Upp- och nedflyttning
Efter gruppspelet väntar kvalspel. Dit kvalificerar sig de bästa, respektive sämsta i varje grupp.
Vinner man sin kvalmatch väntar uppflyttning till en högre nivå. På så vis uppnår man en rörlig gruppindelning där varje deltagare så småningom hamnar på rätt spelnivå.

Många positiva sidor
Varför ska man då anmäla sig till Motionsligan? Bästa argumentet är nog att spelformatet erbjuder en mängd fördelar, samlat under ett tak. Fördelar som är svåra att uppnå på egen hand.

Vi har listat några av alla positiva sidor här nedan:

1. Kontinuitet - Motionsligan erbjuder återkommande speltider, en gång per vecka, under en längre period. Det gör att motionen blir av.

2. Variation - konceptet med gruppspel innebär att alla deltagare garanteras varierat motstånd. Roligare och mer givande än att harva på med samma spelpartner.

3. Utveckling - matchspel är det mest givande om man vill förbättra sin squash. Att möta olika spelartyper i regelbundna matcher snabbar på den utvecklingen.

Det här är bara några av alla positiva aspekter som följer med ett deltagande i Motionsligan. Låter det intressant? Då ska du passa på att anmäla dig här nu på direkten.

Första omgången startar nämligen redan nästa onsdag - den 14:e mars. Glöm inte att ange namn, telefon och mailadress i samband med din anmälan.
Har du några ytterligare frågor går det bra att maila till ovanstående adress.

Vad kostar det?
Men det kostar väl en del att vara med i Motionsligan? Jodå, precis som allt annat roligt här i livet kostar det en slant att vara med.

Alla deltagare ska vara medlemmar i Karlstad Squashklubb, vilket kostar 150 kr per säsong (gäller 1/7 - 30/6 nästa år). Hoppar du med under våren blir det halv medlemsavgift.
Därutöver tillkommer en spelavgift på 50 kr per match.

Klumpsumma
Avgifterna erläggs som en klumpsumma till klubbens plusgirokonto. De som hamnar på kvalplats får även betala 50 kr för den matchen.

Hoppas det låter lockande och att du också vill vara med i Motionsligan. För ska sanningen fram har vi svårt att tänka oss något roligare och mer givande evenemang. Ja, åtminstone om man gillar squash.
Och har du läst så här långt gissar vi att du tillhör den kategorin...

Är du intresserad att vara med i Motionsligan kan du anmäla dig här. Se till att lämna både namn, telefonnummer och mailadress.

Välkommen in i squashgemenskapen, du också!
 

     

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2018

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768