Stjärnfall i premiären
 

Karlstads seriespelare Örjan Sannemalm var stor favorit att ta hem höstens första Träningstävling. Men så blev inte fallet. Han fick se sig besegrad i en nagelbitande trekamp som skapade spänning ända in tävlingens slutskede.

För en gångs skull var inte strålkastarljuset riktat mot den mesta vinnaren i dessa sammanhang - Mikael Dunder. I stället låg det tunga

favoritskapet - och tillhörande press - på Örjan Sannemalms axlar.

Örjan favorit
Ett favoritskap baserat på ett flertal faktorer: Örjan var dels regerande mästare sedan avslutningen i våras, dels hade han besegrat dominanten i dessa sammanhang, Mikael Dunder, i deras senaste möten. Så det mesta pekade därför mot  en ny triumf för Sannemalm.

Men det började inget vidare. Örjans seger -ambitioner stötte på patrull direkt i den första matchen. där en  heltaggad Camilla Tärnler


Örjan förlorade direkt i
den inledande matchen

skrällde rejält genom att besegra mästaren i en spännande tre-gamare. Inte alls den start favoriten ville ha.

Stumma ben
Till Örjans försvar ska sägas att benen var rätt stumma efter en upptaktsträff med serielaget dagen innan. Hur mycket det sedan inverkade på den mentala härdsmältan och Örjans "gummiarm" ska vi låta vara osagt.

I vilket fall ska Camilla känna sig stolt över sin egen insats. Hon spelade närmast felfri squash från början till slut och det fällde avgörandet den här gången.

Gruppfinal
Vid sidan av de två segerkandidaterna avverkade Mikael Dunder sakta men säkert de övriga deltagarna. Tre raka segrar med 2-0 ledde fram till den förväntade gruppfinalen mot Sannemalm.

Den regerande mästaren som var i desperat behov av seger inledde starkast. Örjan tog ledningen och fortsatte spela övertygande även i början av nästa game.

Mikael lyckades dock bryta mönstret och vände underläget till egen ledning och gamevinst. En kvittering som skulle bli avgörande för hela tävlingen.

En livlina
Sannemalm vann sedan matchen efter närmast maximal utdelning i bakhörnen i det avgörande gamet. Vinsten gav Sannemalm en livlina i

kampen om slutsegern. Men ödet låg inte längre i egna händer, nu krävdes hjälp av övriga resultat.

För Mikaels del väntade en helt avgörande match mot Camilla. Segraren där skulle med största sannolikhet vinna hela tävlingen.
För Camillas del kunde det även räcka med ett vunnet game för att stå som slutsegrare.

Behöll fokus


Den evige kämpen Magnus
gjorde bejublad comeback

Det var Tärnler som inledde bäst och gick fram till ledning 6-3 och 8-5 i öppningsgamet. Men Mikael kom tillbaka och hämtade in underläget fram till 9-9. Han behöll sedan fokuset ända in i kaklet och vann gamet med 11-9.

Mönstret fortsatte även i nästa game. Camilla var i ledningen större delen av gamet, men mot slutet närmade sig Mikael och kom ikapp. Han lyckades vinna även det andra gamet som var lika jämnt och spännande som det föregående.

Kulram krävdes
Resultatet innebar att kulramen fick plockas fram för att skilja trion i toppen åt. Både Camilla, Mikael och Örjan hade vunnit lika många

segrar, samt hade besegrat varandra inbördes. Därför krävdes gameräkning för att kora en segrare.

Camilla hade vunnit tio games och förlorat tre stycken, vilket gav kvoten +7. Snäppet bättre var Örjan som landade på +8 efter 11 vunna och tre förlorade games.

Minimal marginal
Tyvärr för Örjans del hade Mikael lika många vunna games, men hade bara tappat två stycken. Vilket för övrigt skedde i det inbördes mötet de två emellan.
 


Jesper och Camilla tar en
"svängom" i gruppspelet

Så det blev en ny triumf för Karlstads veteran efter minsta möjliga marginal - ett ynka game i skillnad. Örjan lär förbanna sitt öde länge, åtminstone ända till nästa tävling dyker upp med chans till revansch...   

 
Bildgalleri
 

     

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768