Topp-4 inom räckhåll

 

Karlstad har redan säkrat kontraktet i division 1 Norra. Nu är siktet inställt på Sandviken som ligger fyra i tabellen. Men då krävs hjälp utifrån om Karlstad ska hämta in fyra poäng på två matcher.

Karlstad är klara för fortsatt spel i division 1 även nästa säsong. Det såg laget till när man besegrade Sandviken med 3-0 vid den senaste   

omgången. Med säsongens stora mål avbockat kan Karlstad istället blicka uppåt i tabellen, mot den övre halvan.

Fem år sedan
Där var det ett tag sedan laget hållit till. Man får gå tillbaka fem år i tiden, till 2013, för att hitta en topplacering. Då slutade Karlstad tvåa i serien bakom Roslagen.

Nu har Karlstad chansen att avsluta seriespelet på ett positivt sätt och ta sig upp på den övre tabellhalvan.  


Får lagledaren anledning
att glädjas under helgen?


Hjälp utifrån
Men då krävs ett 100-procentig insats i slutrundan, plus hjälp från några av seriekollegorna. Eftersom det återstår två matcher - totalt sex poäng - och Sandviken har fyra poäng upp på Karlstad finns det inga marginaler att jobba med.

Karlstad behöver vinna närmast rubb och stubb samtidigt som Sandviken förlorar bägge matcherna. En tuff uppgift, minst sagt.

Lagledaren Örjan Sannemalm satsar i det här läget på en mix av gammalt och ungt, erfarenhet och entusiasm. Truppen består av Jonas Wahlberg, Örjan, Robert Hellgren och Jörn Fischer.

Jonas dubblerar
Klart är att Jonas kommer spela bägge matcherna, sedan får dagsform och spelarnas fysiska status avgöra lagets övriga utformning.

Vad är det då för motstånd som väntar Karlstad? Man inleder mot serietvåan Västerås som är nykomling i de här sammanhangen. Det tidigare mötet slutade med en knapp 1-2 förlust för Karlstad.

Hade greppet
Men det kunde mycket väl ha varit omvända siffror. Karlstad hade greppet om andrasingeln, men en tappad 2-0 ledning till förlust avgjorde tillställningen. Förhoppningsvis har Karlstad marginalerna på sin sida den här gången.

I den andra matchen väntar Stockholms SK 3, som ligger strax bakom Karlstad i tabellen. Två poäng skiljer lagen åt så det är en viktig match för båda parter.

Femgamare avgjorde
Även här förlorade Karlstad det tidigare mötet med 1-2. Dessutom fällde återigen en femgamare avgörandet. Så det finns mycket revansch att utkräva för Karlstad i bägge matcherna. Detta förutom de viktiga poäng som står på spel i slutrundan.

 
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768