Brons i sikte
 

Karlstad har ena handen på bronset inför den avslutande omgången i damernas elitserie. Men tätt bakom jagar Stockholms SK 1 med en match mindre spelad, plus fördelen av hemmaplan i den avslutande rundan.

Spänningen är på topp när damernas elitserie ska avgöras på Gärdets squashhall. Vilket är föga förvånande när det är kamp om medaljerna  

ända in till mållinjen. I toppen slåss Wasa och Enskede om guldet, med fördel för de regerande mästarna.

Topplagen möts
Wasa har tre poängs att gå på inför de två avslutande matcherna. Men då ska man minnas att de två topplagen möts i den allra sista matchen för säsongen.

Där kan hela serien komma att avgöras - ett slut helt i Hitchcocks anda! Favoritskapet ligger trots allt hos Wasa som både har tre poängs buffert plus ett psykologiskt övertag.
 


Liene tog Karlstads enda
poäng sneast mot Wasa

Klar seger
Det tidigare mötet lagen emellan slutade nämligen med en övertygande 4-0 seger för Wasa. Kan Enskede svara på den utmaningen?

Karlstad kan också se fram emot en rafflande avslutning på säsongen. Inför den avslutande omgången har nykomlingen hand om bronset, två ynka poäng före Stockholms SK 1.

Utsatt position
Eftersom hemmalaget har en match mindre spelade så får Karlstad sätta hoppet till lite hjälp från SSK:s motståndare - Linköping och Enskede.

De förstnämnda föll mot Stockholm i det tidigare mötet med 1-3, medan Enskede fixade oavgjort. Skulle de här resultaten upprepas i den avslutande omgången hamnar Karlstad i en utsatt position.

Oavgjort nära
Då krävs vinst mot de regerande mästarna, en nog så svår uppgift. Inte minst mot bakgrunden att Wasa besegrade Karlstad på bortaplan, i Racketcenter.

Matchen slutade 3-1 till Wasa men ett oavgjort resultat var inte långt borta. Liene Rieba vann sin ena singelmatch och var bara ett tiebreak ifrån en fördubblad poängskörd.

Anastasia Gross kunde dock reda ut stormen och vinna en tät drabbning med 12-10 i femte gamet. Så Liene lär säkert vara revanschsugen så det slår gnistor!

Högberg bäst internt
I skrivande stund är det inte klart vilka två spelare som ska försvara Karlstads färger i avslutningen. Går man på den interna statistiken så pekar det mot att Rieba och Sandra Högberg spelar.

Liene har vunnit hälften av de 12 matcher hon spelat, medan Högberg har fyra vinster på sex försök. Låt oss heller inte glömma den tredje länken i kedjan - Camilla Tärnler.

Växt med uppgiften
Hon är helt färsk i de här sammanhangen men har svarat för en fullt godkänd debutsäsong. Camilla har växt med uppgiften och tagit stora steg framåt.
Kanske blir den avslutande matchen i elitserien kronan på verket och Tärnlers stora genombrott på den här nivån?

Ja, lagledare Högberg har onekligen en del att fundera över när det gäller laguttagningen till säsongens sista - och viktigaste - match...

 
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768