Dags för KM
 

På Pingstdagen väntar säsongens kanske största squashhändelse på Racketcenter. Det är dags för klubbmästerskapet där såväl ära, prestige och en inteckning i vandringspriset står på spel. Du är väl med?

KM spelas i tre olika klasser, under förutsättning att intresset är tillräckligt stort. Kategorin som oftast tilldrar sig störst uppmärksamhet 

är Open-klassen. Här kan alla oavsett ålder och spelnivå delta, vilket brukar innebära att den klassen lockar flest deltagare.

Svalt intresse
Ifjol var det bara sju deltagare i Open-klassen vilket var nästan en halvering jämfört med föregående år.

Segrade gjorde än en gång Jonas Wahlberg som enkelt avfärdade den oväntade utmanaren Lars-Gunnar Olsson i raka games.
 


Blir det Jonas Wahlberg som tar sin tredje raka KM-seger?

Fem av sex
Jonas har dominerat klubbmästerskapet under lång tid och fjolårets vinst var veteranens femte triumf på de senaste sex åren.

Klubbens stora stjärna finns med i startfältet även denna gång och är givetvis stor favorit. Tyvärr verkar det som att de riktigt heta utmanarna lyser med sin frånvaro detta tillfälle. Därför kan det bli "a walk in the park" fram till en ny inteckning i vandringspriset.

Utmanare 1
Kanske kan Wahlberg få lite motstånd av sin gamle antagonist, Mikael Dunder. Visserligen är det många månvarv sedan den gamle veteranen vann sin enda titel. Men rutinen finns där - och även vinnarinstinkten!

Annars saknas flera av Karlstads seriespelare, som Robert Hellgren, Jörn Fischer, Örjan Sannemalm, David Grennard och Joachim Nilsson. Skador, sociala åtaganden och andra saker sätter käppar i hjulen för deras medverkan.

Jokern
Man får heller inte glömma bort jokern i startfältet - Martin Lindqvist. Den stora bolltalangen föredrar korta bolldueller, som gärna avslutas med ett publikfriande slag. Kan det vara ett segerrecept denna dag?

Den minsta kategorin - Juniorklassen - blir som vanligt svår att genomföra. Många gånger har det inte kommit en full prispall  till start, så den kategorin kan komma att ställas in.

Flera klasser funkar
Missa nu inte att anmäla dig till säsongens stora händelse - KM. Det går bra att delta i flera klasser, enda undantaget är de som tävlingsspelar. Här är man hänvisad till en enda kategori - Open.

Det kostar 70 kr per klass i startavgift för seniorer, 50 kr för juniorer. Din anmälan vill vi ha via mail (se nedan) senast på söndag kl. 12.00. Varmt välkommen!
 

När:

 

söndag 4/6, med början kl. 15.00

 

Var:

 

Racketcenter, Karlstad

 

Spelform:

 

poolspel (alla får spela flera matcher)

 

Kostnad:

 

startavgiften är 70 kr i Open- och Motionsklass.
Juniorer betalar 50 kr.

 
Anmälan: vill vi ha senast söndag 4/6, via mail

 

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768