Karlstad nära Topp-4
 

Fjärdeplatsen fanns inom räckhåll för Karlstad inför slutomgången. Men fyra poäng räckte inte för att passera Sandviken i tabellen. Karlstad fick nöja sig med femte plats efter en stark forcering.

Med kontraktet säkrat kunde Karlstad blicka uppåt i tabellen vid serieepilogen i Linköping. Närmaste lag framför - Sandviken - hade fyra

poäng att gå på, så Karlstad behövde närmast maximal utdelning. Plus lite hjälp från andra lag.

Nödvändig hjälp
Den hjälpen kom från Stockholms SK 3 som besegrade Sandviken med 2-1. Karlstad tackade för chansen och utnyttjade situationen på bästa tänkbara sätt.

Västerås var dessutom vänliga nog att bjuda på den första poängen då laget var en man kort. En walk-over på tredjesingeln var precis vad   


Jörn inledde matchen mot
Västerås med en vinst

doktorn ordinerade. Det gav Karlstad och Jörn Fischer arbetsro inför fortsättningen.

Fischer styrde
Andrasingeln blev en tät och jämn affär i tre av de fyra games som matchen varade. Till en början var det Fischer som höll i taktpinnen under huvuddelen av första gamet.

Men trots att han presterade vinnare i parti och minut vägrade motståndaren släppa greppet. Spelarna höll jämna steg upp till 8-8, där ryckte Fischer till gamevinst med 11-8.

Snabba misstag
Det andra gamet startade olyckligt, sett från Karlstadsspelarens synvinkel. Fyra snabba misstag från Fischer och ett par egna vinnare gjorde att Västeråsspelaren gick fram till 6-0.

Sedan hjälpte det inte att Jörn sakta men säkert arbetade sig in i gamet. Avståndet var för stort att hämta in och Västeråsspelaren kvitterade till 1-1.

Bättre fokus
Tredje gamet bjöd på en mer fokuserad Fischer - och det gav resultat. Karlstadsspelaren tog ledningen med 3-0, men tillät motståndaren reducera till 3-2.

Likadant senare i gamet när 9-4 i Fischers favör blev till 9-8. Men Karlstadsspelaren tog de två poängen som krävdes och vann det viktiga tredje gamet.

Defilering
Det avgjorde matchen. Västeråsspelaren orkade inte mobilisera någon större kraft i det fjärde gamet, utan Fischer kunde defilera mot seger. Gamet slutade 11-3 och gav Karlstad ledningen med 2-0.

Jonas Wahlberg såg sedan till att fullborda Karlstads trippel. Här fick Västerås duktiga junior, August Svensson, utstå en riktig utspelning.   

Det dröjde till andra gamet vid ställningen 0-10 innan Västeråsspelaren kom med i protokollet.

Lärpengar
Till slut skrapade Svensson ihop sex poäng, men lärdomarna från matchen lär smälla högre med lite distans.

Karlstad fick den utdelning som behövdes och nu skiljde "bara" två poäng upp till Sandviken och fjärdeplatsen.

Nytt manskap 


Sex bollar var allt Jonas
tappade mot Västerås

iInför match två passade Karlstad på att byta in nya spelare i laget. Wahlberg fick dock förtroendet att fortsätta även mot Stockholms SK 3. Ett förtroende Karlstads etta infriade.

Jonas hade inga bekymmer att lägga en ny vinst till sin mäktiga kollektion av segrar. Den nionde triumfen på tio försök var spikad och klar i tre raka games.

Andra "nollan"
Två tryck på gasen i öppningsgamet, en "nollning och farthållaren inställd på "cruising" i tredje gamet räckte gott. Sedan var Karlstads fjärde pinne ett faktum.

Men där stannade också poängskörden denna eftermiddag. Vare sig Örjan Sannemalm eller Robert Hellgren kunde utöka skörden ytterligare. Eller radera ut den försmädliga nollan i vinstkolumnen från den egna seriestatistiken...

Chans till revansch
Örjan var först ut och fick möjlighet att utkräva revansch av Björn Resare. En chans Karlstadsspelaren brände. Till Örjans försvar ska ändå sägas att den här matchen var ett stort steg framåt. Både spel- och poängmässigt.

Förra gången släppte Resare ett dussin bollar totalt, nu fick Örjan tre poäng till. Spelet var dessutom betydligt jämnare, vilket gladde både publik och lagkamrater.

Chockade alla
Hellgren kunde också ta med sig mycket positivt från sin match. Karlstadsspelaren chockade både med- och motspelare då han gick fram

till en 2-0 ledning på andrasingeln. I det skedet verkade en femte lagpoäng vara inom räckhåll.

Den tanken dök nog upp även i Hellgrens huvud, som drabbades av både gummiarm och härdsmälta i hjärnkontoret.

Stark upphämtning
SSK:aren både reducerade och kvitterade och tog över initiativet. Robert vägrade dock ge upp i det femte gamet och hämtade nästan upp ett underläge på fem bollar. Men comebacken stannade vid 5-7.
 


Örjan dömer inför ivrigt
hejande lagkamraters...

Där tackade SSK:aren för sällskapet och gick ifrån till seger med 11-5. Ett trist slut på en totalt sett bra insats från Karlstads näst bäste vänsterslägga.

Räddande ängel
När man summerar säsongen går det inte att undvika Jonas Wahlbergs imponerande facit i seriespelet. Nio inspelade poäng var givetvis  en starkt bidragande orsak till Karlstads framgångsrika serieäventyr.

Utan Wahlbergs stabila poängleverans hade det sett betydligt tuffare ut i tabellen. Då Karlstad med stor sannolikhet utkämpat ännu en nervig bottenstrid. Den spänningen slipper vi mer än gärna - veckans alla dager..
. 
Bildgalleri
 


 


 


 

 

   


 


 


 

     


 


 

 

     
     
     
     
     
     

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768