Bra vibrationer...

Säsongen slutade i dur för Karlstads herrar efter fyra stekheta poäng i slutrundan. Vilket var en bekräftelse på att laget omgärdas av positiva tongångar, en engagerad orkesterledare och en bländande solist.

Som vanligt har seriespelet bjudit på med- och motgångar, som sig bör när Karlstad är involverat. Men stämningen har varit annorlunda den här 

gången. Förlusterna har givetvis svidit som tidigare, precis som vinsterna gett välbehag. Ingen skillnad där, inte.

Nej, förändringen består mer i den atmosfär som omgärdat laget under säsongen. Där har funnits en grundtrygghet som smittat av sig på spelarna. Något som lett till mer lustfyllda och framgångsrika prestationer på banan.


Det är inte helt lätt att sätta fingret på orsaken. Kanske för att det inte finns EN ensam förklaring utan flera faktorer som inverkar. Följande saker tycker jag har påverkat lagets framgångar mest:

1) Sammanhållningen - det har varit en bra och positiv anda i laget. Andan har funnits där tidigare men förstärkts under den här säsongen. Både genom medvetet arbete och bra personkemi. Mer om detta längre fram.

2) Jonas Wahlberg - veteranens betydelse för laget kan som vanligt inte överskattas. Han levererar vinster, typ hälften av lagets poängskörd, och inspirerar, motiverar och analyserar. Allt detta är guld värt för ett lag som Karlstad.

3) Lagledare Sannemalm - han har försökt stärka sammanhållningen i laget genom upptaktsträffar, lagträningar, sociala tillställningar och en lättsam inställning.

Jag delar långtifrån alltid Örjans åsikter, inte minst i fråga om laguttagningar. Men sammanhållningen har definitivt stärkts och det är positivt.

4) Nya spelare - Karlstad snubblade över ett nyförvärv under hösten, i form av Jörn Fischer. Det var ett lyckokast.

Jörn har bidragit både som spelare, glädjespridare och mentor. Insatser som svetsat samman laget än mer och gjort att det vuxit i styrka. Kort och gott en viktig pusselbit i framgången.

Alla dessa faktorer samverkar till Karlstads fina säsong. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och jobba med de positiva grunderna.

Vibrationerna finns där och de känns bra, för att citera Kicki Danielsson. Hoppas bara Karlstad fortsätter sprida ljuv musik även nästa säsong... 

   

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768