KSK kvar i ettan
 

Seger mot Sandviken med 3-0 var precis vad doktorn ordinerade och tabelläget krävde. Det gav Karlstad ett ointagligt försprång till bottenlagen och säkrat kontrakt. Då spelade det mindre roll att laget förlorade sin andra match.

Med en omgång kvar av seriespelet är kontraktet i hamn för Karlstads division 1 lag. Det blev resultatet av tredje raka besöket till Stockholm  

och Gärdets squashhall. Nu skiljer sex poängs till jumbon Uppsala och det räcker som buffert inför avslutningen. Detta då de två sämst placerade lagen - Uppsala och Linköping SK 2 - möts i slutomgången och manövrerar ut varandra.

Dessutom hade Karlstad trumf på hand efter dubbelsegrar mot jumbon Uppsala tidigare under säsongen. Något som innebär högre placering i tabellen vid lika poängtal.
Men det är bara av akademisk betydelse i nuläget.


Jörn tog sin andra raka
seger mot Sandviken


Tuff öppning
Matcherna i Stockholm bjöd annars på en blandad kompott. I den inledande drabbningen mot Stockholms SK 2 bjöd Karlstad på tappert motstånd. Men till ingen nytta.
Hemmalaget var helt enkelt för bra och tog hand om alla poängen.

En intressant detalj är att Karlstad vann öppningsgamet i samtliga singlar, men tappade sedan mark.

Bra start men...
Ett bra exempel är Jörn Fischer på tredjesingeln. Karlstadsspelaren vann första gamet med 11-8, sedan tog det stopp. Då hade motståndaren analyserat Fischers spel och tog över tillställningen.

Åtta bollar - lika många som i första gamet - var allt SSK:aren tappade på de avslutande tre gamen.

Femgamare igen

För David Grennard väntade återigen en dramatisk femgamare. Tyvärr med det sedvanliga utfallet... David öppnade dock positivt och vann det inledande gamet med 11-7.

Det väckte motståndaren Ola Klevard som vände på steken och vann de två följande gamen. Karlstadsspelaren mäktade med en kvittering, sedan tog krafterna slut. Det sista gamet slutade 11-4 i SSK:arens favör.

Första förlusten
I det här läget fick Karlstad än en gång sätta hoppet till Jonas Wahlberg. Lagets stora stjärna hade så här långt inte förlorat en enda match i serien. Men det skulle komma att ändras.

För motståndet svarade nämligen en av Jonas gamla antagonister i form av Victor Carstenius. De två har haft ett antal bataljer genom åren - och den här gången blev inget undantag.

Matchen fick en liknande utveckling som den föregående andrasingeln. Karlstadsspelaren öppnade bäst och gick fram till 1-0, innan SSK:aren  

både kvitterade och tog ledningen. Men Jonas gav inte upp utan utjämnade och tvingade fram ett avgörande game.

Fokus i slutet
Här höll spelarna jämna steg ända till slutskedet där Carstenius hade bäst fokus.
Det gav en svinade förlust i lagmatchen där Karlstad blev poänglöst trots fem vunna games. Ibland är idrotten grym.

Karlstad fick dock chansen att revanschera sig per omgående. En möjlighet man utnyttjade. 


David bidrog också till vinsten mot Sandviken


En handfull poäng
Jörn Fischer inledde revanschtåget med en stabil seger på tredjesingeln. Motståndaren skrapade bara ihop en handfull poäng i vart och ett av de tre gamen som matchen varade. En riktigt helgjuten insats av Karlstads nytillskott i laget.

Segern verkade inspirera David Grennard som fortsatte på den inslagna vägen. Karlstadsspelaren inledde matchen på ett strålande sätt med närmast felfri squash i öppningsgamet. Det gav resultat i form av 11-4 i Grennards favör.

Rekylen lät inte vänta på sig. Det andra gamet blev som väntat tuffare och Sandvikenspelaren behöll kylan i slutskedet och kvitterade via 11-9.

Samma mönster
Det inledande mönstret fortsatte i det följande gamet och nu var det Grennard som höll i taktpinnen. En ny urladdning gav 11-5 och ledning med 2-1 i matchen.

Det gav Karlstadsspelaren det momentum som behövdes. Den här gången behöll David fokuseringen ända in i mål och vann ett nervigt

tiebreak och därmed matchen med 3-1. Det gav Karlstad ledningen med 2-0 inför den avslutande förstasingeln.

Gammal god form
Här fick publiken se Wahlberg tillbaka i gammal god form - vilket var sämsta tänkbara nyheter för motståndaren Nisse Furuseth.

Spelarna höll jämna steg i det inledande gamet, som mynnade ut i ett tiebreak. Det tog Karlstadsspelaren med 13-11.

Wahlberg fortsatte sedan att pressa motståndaren och malde sakta men säkert ner


Jonas fick inkassera sin
första förlust i serien

Furuseths försvar. De två följande gamen slutade 11-8 och 11-4 till Wahlberg, vilket fullbordade Karlstads trippel fram till 3-0.

Säkrat kontrakt
Det var precis den marginal som behövdes för att säkra nytt kontrakt i division 1. Wahlberg och de andra i laget kan nu åka till avslutningen i Linköping utan någon press.

 Det blir en skön omväxling mot de senaste säsongerna. Då har ju både kontraktet och blodtrycket varit illa ute tills säsongens sista bollduell avgjorts... 

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768