Karlstad nollat hemma
 

Från himmel till helvete behöver inte steget vara långt. Fråga Karlstad. För när succén i premiären byttes mot ett rejält magplask på hemmaplan gav det eko av förra säsongens bottenkamp.

Det ska direkt sägas att förutsättningarna skiljde sig rejält mellan de två inledande omgångarna. Premiären i Linköping såg ett Karlstad med

bästa tänkbara uppställning. Nu saknades två givna pjäser vilket påverkade slagstyrkan rejält. Och det märktes - både på och utanför banan.

Topparna borta
Med Jonas Wahlberg och Joachim Nilsson frånvarande fick Karlstad kalla in reserverna, i form av Robert Hellgren och Örjan Sannemalm.

Den förstnämnde fick äran att inleda mötet med Linköping SK 1. Tyvärr visade Robert prov på rejäl premiärfrossa i öppningsgamet som lär gå till historien. Både avseende tidslängden och poängkontot.


Två vänsterhänta spelare
i form av Erik och Robert


Växlande ledning
Men vi glömmer det och koncentrerar oss på fortsättningen som blev betydligt roligare. Nästa game såg spelarna följas åt fram till 9-9, där Robert skaffade sig gameboll.

Linköpingsspelaren kvitterade dock och tvingade fram ett tiebreak där spelarna turades om i ledningen. Hemmaspelaren hade dock övertaget större delen och kunde knyta ihop säcken på femte försöket. Det var kvitterat efter 16-14.

Kostade kraft
Viljeinsatsen kostade dock kraft. Det tredje gamet gick snabbt och slutade 11-4 i Linköpings favör. Sedan orkade inte Robert stå emot anstormningen utan tappade även fjärde gamet och därmed matchen med 1-3.

Trenden med dåliga öppningar fortsatte tyvärr på andrasingeln. Nu var det Örjan Sannemalms tur att ta en tidig fikapaus, som resulterade i förlust med 1-11.

Räddade gamebollar
Även här fick publiken uppleva en uppryckning som räckte nästan hela vägen fram. Men bara nästan. Fyra räddade gamebollar gav till slut en hedersam gameförlust med 9-11.

I det avslutande gamet kontrollerade sedan rutinerade Krister Siggesjö 

händelserna från start till mål fram till 11-6.

Trendbrott
Den avslutande förstasingeln bjöd på ett trendbrott. Äntligen fick vi se en hemmaspelare som skrapade ihop en handfull poäng i öppningsgamet. D

avid Grennard hängde med bra fram mittdelen av gamet, där 5-6 snabbt förvandlades till 5-11.

David ökade sedan poängskörden i varje game .


Örjan fick det tufft mot
en erfaren motståndare

men fick hela tiden jaga i underläge. Så förlusten med 0-3 var inte mycket att orda om.

Ett givet topplag
Det är lätt att se varför Linköping tillhör toppen. Man har ett jämnt lag, med fysiskt starka och tekniska spelare som bjuder på få misstag.
Kort och gott ett svårspelat lag som mycket väl kan nå ända fram till kvalspel på våren.

För Karlstads del väntade nu en viktig match mot tabelljumbon Stockholms SK 2. Ett lag Karlstad helst bör ha bakom sig i tabellen.

Ny svag start
Att matchen gällde mycket blev uppenbart direkt från start i tredje -singeln. Robert fick förnyat förtroende - och svarade tyvärr med en ny svag start.

Motståndaren gick fram till 5-0 innan hemmaspelaren skärpte till spelet och påbörjade upphämtningen. Robert både kvitterade och tog ledningen till publikens stora glädje.

Vid 9-8 verkade Robert ha kontroll över spelet, men initiativet svängde än en gång. Tre raka poäng för SSK:aren innebar underläge 0-1 och sämsta tänkbara start.

Början till slutet
Det här blev början till slutet för Roberts segerambitioner. De två följande gamen påminde om starten med en hemmaspelare som öppnade svagt och sedan tvingades jaga.
Något som kostade kraft och gjorde att Robert tröttnade i slutskedet av gamen.

Förlusten med 0-3 var värsta tänkbara scenario för Karlstad som verkligen hade behövt den poängen.

Orken tröt igen
Scenariot med tröttnande hemmaspelare kom att bli ett återkommande tema för resten av dagen. Först signerat Örjan Sannemalm som hängde med motståndaren bra upp till 8-9 i öppningsgamet.
Sedan var det tomt i tanken för Karlstadsspelaren, Soppatorsk helt enkelt.

Efter 8-11 i första gamet skrapade Örjan bara ihop nio poäng till under 

resten av matchen. Vilket givetvis inte ger några segrar.

Gasen i botten
Nu återstod bara en poängchans för Karlstad. Och en sista möjlighet att skaffa ett hälsosamt avstånd till SSK 2 i bottenstriden.

David verkade inse allvaret och tryckte gasen i botten från start. Tempot var rejält uppskruvat och hemmaspelaren hade kommandot under hela det första gamet som slutade 11-8.

Andra gamet var närmast en kopia med fortsatt  


David blev inblandad i en
ny femgamare och förlust

högt tempo och David i förarsätet. Den här gången var det lite jämnare i slutskedet, men hemmaspelaren höll undan fram till 11-9.

Vädrade seger
I det här skedet vädrade hemmapubliken seger, samtidigt som SSK:aren knappt blivit varm i kläderna. Spelarna följdes nu åt fram till 7-7 där David skaffade sig slagläge med två bollars försprång.
Då slog tröttheten till och motståndaren radade upp fyra raka poäng fram till gamevinst.

Där vände matchen. Efter reduceringen växte SSK:aren i styrka och tog över taktpinnen De avslutande gamen gick snabbt och gav bara åtta bollar på Davids poängkonto.

För övrigt hans tredje förlust i skiljegame under de två inledande omgångarna. All heder åt David som verkligen kämpade så länge benen bar och gav allt för att rädda poäng till Karlstad.

Magplask
Tyvärr slutade hemmapremiären i ett rejält magplask med noll inspelade poäng. Nu gäller det för Karlstad att snabbt resa sig och komma tillbaka på vinnarspåret.

Division 1 Norra verkar nämligen kunna bli en väldigt jämn historia. Så det gäller att försöka ta poäng i de flesta matcher, några fler nollor lär Karlstad inte ha råd med.
Bildgalleri
 


 


 


 

 

   


 


 


 

     


 


 

     
     
     

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768