Marginalerna emot sig...

Karlstad hade inte marginalerna på sin sida när damernas elitserie avslutades. Stockholms SK 1 knep bronset på hemmaplan med en poäng tillgodo. Karlstad får i stället glädjas åt sin fina utveckling under debutsäsongen.

Det är aldrig roligt att förlora. För i slutändan handlar idrott om segrar, titlar och triumfer. Det kommer man aldrig ifrån. Att tvingas tömma

nederlagets bittra kalk är och förblir tyngsta stunden en idrottare kan uppleva.

Därför blir det extra viktigt att även väga in andra faktorer vid bedömning av en utförd prestation. För mig är Karlstads damer ett utmärkt exempel på detta.

Å ena sidan står man där med den jobbigaste

placeringen av alla - fjärdeplatsen. Positionen som anger att prestationen var god - men inte tillräcklig. Åtminstone tre andra utförde uppgiften bättre än du och ditt lag.

Ett sådant tänk hos alla som inte når pallen skulle givetvis bli förödande. För alla vill såklart uppleva framgång och känna sig uppskattade. Därför blir det extra viktigt att hitta andra mått än enbart framgång. Något jag tycker är väldigt tydligt i fallet Karlstads damlag.

Här kan man se positiva förändringar över säsongen på flera olika plan. Då tänker jag på individuella, kollektiva och sociala faktorer.

Först vill jag lyfta fram spelarnas individuella utveckling. Tydligast har framstegen varit hos lagets yngsta spelare, Liene Rieba, och den minst rutinerade, Camilla Tärnler.

De här två har utvecklats mycket under säsongen och uppträder med en större mognad och självförtroende. Stor del i den utvecklingen har lagledaren, Sandra Högberg.

Hennes arbete med spelarnas individuella utveckling har också gjort att kollektivet vuxit sig starkare. Från att ha startat säsongen som tre individer slutar man resan som ett sammansvetsat lag. Den förvandlingen imponerar stort på mig.

Från den kollektiva styrkan på banan har också de sociala banden utanför densamma stärkts. Vilket i sin tur förstärker spelarnas grundtrygghet och skapar en inkluderande atmosfär.
Ett sammanhang där man vågar spänna bågen - och får misslyckas...

Sammantaget skapar dessa olika komponenter en miljö som befrämjar fortsatt utveckling. Där det blir möjligt att omsätta hårt arbete och goda intentioner i mätbara prestationer - som en pallplats.

   

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768