Bronsdrömmen lever
 

Karlstads damer gjorde vad som krävdes i sin hemmamatch i Elitserien mot Stockholms SK 1 och vann med 3-1. Kombinerat med en överraskande poäng mot Wasa gör att bronsdrömmen lever. Nu avgörs medaljstriden i slutomgången på Gärdets squashhall.

Inför sammandragningen i Karlstad var det hemmalaget som hade övertaget i bronskampen. Men en ynka poäng skiljde ner till Stockholms 

SK 1 på fjärdeplatsen. De sistnämnda hade dessutom en match mindre spelad.

Poängbehov
Dramatiken blev knappast mindre av att de två medaljkandidaterna skulle mötas i Karlstad. Hemmalaget behövde därför få med sig bra resultat - och många poäng - från sin hemmamatch.

Som väntat blev det en jämn och dramatisk match mellan bronskandidaterna. Vilket visade  


Sandra Högberg (i blått) ordnade en pinne till KSK

sig i matchstatistiken där hälften av drabbningarna gick hela distansen.

Stark start
En av dessa var Sandra Högbergs match mot SSK:s ryska inslag, Ayna Khantaeva. Karlstads lagledare inledde bäst och gick upp till en 2-0 ledning. Men matchen var långtifrån avgjord.

De inledande gamen hade varit jämna med som mest en marginal på tre bollar åt något håll. Fortsättningen blev lika dramatisk. Khantaeva kom tillbaka och kvitterade efter två snarlika games som slutade 11-9.

Nära matchboll
Högberg hade dock chansen att avgöra matchen i tredje gamet. En volleydrop i plåten vid 9-7 bjöd dock in Khantaeva som inte var sen att ta chansen.

I det avgörande gamet hade SSK:aren övertaget från start till mål och vann med 11-7. Det var sämsta tänkbara start, sett från Karlstads synvinkel. Nu stod båda bronskandidaterna på lika poängtal och hemmalaget hade ryggen mot väggen.

Replik av Liene
Som tur var kom repliken snabbt. Karlstads lettiska inslag, Liene Rieba, gav hemmapubliken anledning att jubla direkt i hemmapremiären.
Tre snabba games var allt som krävdes, sedan hade Liene ordnat en kvittering.

Insatsen verkade inspirera Sandra Högberg som tog vid där lagkamraten slutade. SSK:s Elisabeth Andreasson fick vackert stanna kvar på banan då varje spelare i damligorna möter båda sina motståndare,

Tuff inledning
Det tycktes inte bekymra SSK:aren som höll jämna steg i öppnings -gamet. Högberg hade dock marginalerna med sig i slutet och vann gamet med 11-9.

Andra gamet gick snabbare. Det var över innan publiken hunnit fylla på kaffemuggen och siffrorna skrevs till 11-1 i hemmafavör.

Nervöst
I det skedet pekade allt mot en enkel hemmaseger, men Andreasson ville annorlunda. Två snabba repliker ordnade kvittering och plötsligt så

var nerverna påtagliga i hemmalaget. Som tur var fixade Sandra en bra start i slutgamet genom att gå fram till 3-0. En ledning som sedan växte till 8-4.

Där avgjordes matchen. Sandra bevakade sedan ledningen till seger med 11-8 och publiken kunde dra en suck av lättnad.

Utländsk affär
Den sista singelmatchen spelades mellan lagens båda utländska inslag. Det blev en riktig 


Liene fixade två viktiga segrar mot SSK hemma

nagelbitare med tre jämna games som kunde slutat hur som helst. Nu lyckades hemmaspelaren Rieba vinna matchen med 3-0, men SSK:aren kröp närmare i slutet.

Khantaeva räddade fyra matchbollar innan Karlstadsspelaren avgjorde med en perfekt rak forehand. Riebas seger innebar att Karlstad besegrade SSK 1 med 3-1 och kopplade greppet om bronsstriden.

Lagändring
Efter kraftmätningen mot SSK väntade en ny tuff utmaning - serieettan Wasa. Här valde Karlstad att göra en ändring i laguppställningen. Ut med Sandra Högberg och in med Camilla Tärnler, som fick kampera ihop med Liene Rieba.

Camilla inledde mot Wasas Jelena Dutina i en match som var "one way traffic" i de två inledande gamen. Wasaspelaren inledde i ett högt tempo som fick Tärnler på defensiven från första bollduellen.

Tung inledning
Djupt tillbakapressad blev Karlstadsspelarens grundslag för korta. Något som motståndaren utnyttjade skoningslöst med vassa attackslag. Det gav utdelning fram till 11-4 och 11-3.

Efter utspelningen i de två första gamen höjde Tärnler spelnivån sakta men säkert. En stark comeback i tredje gamet förde upp Karlstadsspelaren från 2-7 till likaläge.

Sedan häll spelarna jämna steg fram till 9-9. Där tog rutinen ut sin rätt och Wasaspelaren seglade ifrån till 11-9.

Dagens match
Sedan följde dagens mest spännande drabbning. Liene Rieba mötte Wasas Anastasia Gross i en thriller som gick hela distansen. Matchen var helt jämn från start till mål, dock med Wasaspelaren i förarsätet.

Det var Gross som tog ledningen efter ett tiebreak, som slutade 12-10. Vilket kändes som en stöld eftersom Karlstadsspelaren hade ledningen med 7-3. Men bra gjort av Gross att komma tillbaka.

Nära upprepning
Rieba replikerade dock och kvitterade efter 11-9 i ett game där hemma - spelaren hade ledningen med både 6-1 och 9-5. Gross var dock nära att upprepa bravaden från öppningsgamet.
Sedan vann spelarna varsitt game med 11-8 och bäddade för en thriller.

I slutgamet drog Gross ifrån till 10-3 innan hemmaspelaren vaknade. Rieba räddade samtliga sju matchbollar och tvingade fram ett tiebreak, 

men där tog tyvärr energin slut. Två misstag från Karlstadsspelaren satte punkt för matchen som gick till Wasa med 3-2.

Utan respekt
Efter en liten vattenpaus var det dags för Gross att äntra banan igen. Nu väntade Camilla Tärnler som spelade helt respektlöst från start.

Första gamet såg spelarna följas åt till slutskedet, där Gross ryckte ifrån till 11-8. Det stärkte Tärnler som höjde nivån ytterligare och gick upp till 6-2 i andra gamet.


Camilla svarade för två
bra insatser mot Wasa


Högre växel
Precis när hemmaspelaren verkade ha övertaget la Gross in en högre växel. Wasaspelaren vann åtta av de nio följande bollarna och tog gamet med 11-8.

Det avslutande tredje gamet var också jämnt fram till mittpartiet. I ledning 6-5 tackade dock Gross för sällskapet och vann fem raka bollar till seger med 3-0.

Inspirerat spel
Nu var det upp till Liene Rieba att försöka ordna en viktig poäng för hemmalaget. En chans lettiskan utnyttjade. Rieba spelade inspirerat i början av matchen och tog ledningen med 9-3. Där verkade gamet avgjort, men Wasaspelaren ville annorlunda.

Karlstadsspelaren gick fram till gameboll vid 10-6 men motståndaren räddade tre av dessa. På fjärde gamebollen kunde Rieba ta ledningen efter 11-9.

Enkelt i andra
Det andra gamet handlade bara om lettiskan från start till mål. Rieba hade övertaget hela gamet och vann det komfortabelt med 11-5.

I tredje gamet höjde Wasaspelaren nivån och gick fram till 6-2. Rieba svarade med att vinna de sex följande bollarna och där avgjordes gamet och matchen. Hemmaspelaren bevakade sedan ledningen resten av matchen fram till 11-9.

Två poäng upp
Riebas singelvinst innebar att Karlstad fick med sig en poäng från mötet med Wasa. Då Stockholm spelade oavgjort i matchen mot Enskede skiljer nu två poäng till Karlstads fördel i tabellen.

Frågan är om det räcker i bronsstriden? Speciellt då Karlstad har en match mer spelad och avslutar mot serieledaren Wasa. 
Bildgalleri
 


 


 


 

 

   


 


 


 

     


 


 

     
     
     
     
     
     
 

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2017

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768