Damer i fokus

Karlstad har aldrig tidigare i klubbens historia deltagit i seriespel för damer. Förrän nu, vill säga. Inför den här säsongen dök nämligen en möjlighet upp att ta plats i damernas elitserie. En möjlighet klubben valde att nappa på efter moget övervägande.

Spelarna som ska representera laget är tre till antalet och kommer från iKarlstad, Göteborg och - Lettland. Camilla Tärnler är Karlstads egen  

produkt och relativt ny inom squashen. Därför har hon inte så stor vana av den här nivån.

Camilla har inte tävlat mer än ett par säsonger och går framåt hela tiden. Den här säsongen kommer därför mest handla om en lärotid för det stora hemmahoppet hos nykomlingen.

Hennes motsats heter Sandra Högberg, en pigg  

och glad Göteborgstjej. Sandra har stor erfarenhet från tävlingsspel, både individuellt och i lagsammanhang. Föregående säsong spelade hon för Wasa som blev svenska mästare på damsidan.

Sandra blir nu lagledare för Karlstad och hennes stora erfarenhet blir guld värd för laget. Dels för Karlstad som lag, men även för de individuella spelarna.
Sandras driv och förmåga att analysera spelet är andra värdefulla egenskaper som Karlstad får stor nytta av.

Vad vore ett nystartat elitlag utan lite internationell touch? Både tråkigare och mindre slagkraftigt, vill jag säga. Ett påstående som det lettiska framtidshoppet Liene Rieba säkerligen instämmer i.

Liene är yngst i laget och ett stort framtidshopp på squashscenen. Hon kan bli en nyckelfigur i Karlstads lag om hennes utveckling håller i sig. Liene är definitivt en spelare att hålla koll på när det vankas hemmamatch frampå vårkanten.

Vad ska man då tro om Karlstads möjligheter att hävda sig i damernas elitserie? Ja, ser man på konkurrenterna är det två lag som sticker ut som favoriter - Enskede och Wasa.

De sistnämnda är regerande mästare och har en bred trupp med ett flertal utländska spelare att tillgå. Det kan fälla avgörandet i kampen om förstaplatsen med Enskede.

Karlstad fick känna på Enskedes kapacitet i premiären och det blev en rejäl lektion. Så det råder ingen tvekan om att stockholmarna kommer vara med och kämpa om guldet.

Bakom de två favoriterna är det dock öppet. Karlstad visade att man kan matcha ett lag som Stockholms SK och det bådar gott inför fortsättningen.

Troligen kommer vi att få se en tudelad serie, med Enskede och Wasa i toppen medan de tre övriga lagen gör upp om bronset. Visst skulle det sitta fint med en medalj för Karlstads del, speciellt första säsongen med ett damlag i seriespel.

Vi önskar ett stort lycka till och följer med spänning Karlstads damers fortsatta öden och äventyr.

   

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768