Damlag skriver historia
 

Den 5:e november 2016 blir ihågkommen som en speciell dag för Karlstad Squashklubb. Då skrivs squashhistoria när klubben för första gången ställer upp med ett damlag i Elitserien.

Det är inte bara debut i landets högsta serie på damsidan. Det är också ett helt nytt inslag i klubbens tävlingsverksamhet då Karlstad aldrig  

tidigare anmält ett damlag till seriespel. Spelarna som skriver klubbhistoria och ska sätta Karlstad på squashkartan i damsammanhang är tre till antalet: Camilla Tärnler, Sandra Högberg och Liene Rieba.

Varierad bakgrund
Camilla har Karlstad som moderklubb medan de andra tjejerna har annan bakgrund. Sandra är en go och glad Göteborgstjej, medan Liene utgör damlagets exotiska krydda.
Hon kommer nämligen från Riga i Lettland.

Karlstads damlag har en bra mix både när det 


Liene Rieba blir Karlstads
utländska inslag i serien

gäller ålder och erfarenhet. Camilla är äldst med sina 31 år med Sandra som god tvåa med 29 årsringar på nacken. Ungtuppen i laget är Liene med sina 21 år.

Bred erfarenhet
Sandra har hunnit skaffa sig en bred erfarenhet både från spel inom Sveriges gränser men även utomlands. Dessutom är hon faktiskt regerande lagmästare på damsidan då hon vann SM-guld för Wasa föregående säsong.

Liene är en ung spelare på väg uppåt i karriären som kan bli ett stort utropstecken för Karlstad i seriespelet. Enligt rapporter har hon tränat hårt under sommaren så det ska bli spännande att se hur hennes utveckling blir under säsongen.

Ny i squashen
Karlstads egen produkt, Camilla Tärnler, är relativt ny i squash -sammanhang. Hon har dock tagit ett rejält kliv framåt under hösten och utvecklas stadigt i takt med att matchrutinen ökar.
Sedan har Camilla ett stort plus i form av en stark fysik som kan räcka långt i seriespelet.

Tuff premiär
Premiären äger rum i Stockholm på Enskede Rackethall där Karlstad dels möter hemmaklubben samt Stockholms SK 1. Båda motståndarna ser starka ut på papperet. Inte minst Enskede som bland annat matchar Sverigetvåan Nanna Carleke som en stabil etta.

Stockholms SK 1 har en lite äldre trupp, som innehåller mer rutin än resten av spelarna i Elitserien sammanräknat! Så, det blir en tuff premiäruppgift för våra damer att ta sig an.

"Underdog"
Det är svårt att sia om utfallet i premiären men Karlstad lär vara "underdog" i båda matcherna. Sedan återstår att se vad som händer på banan...

 
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768