Karlstad i brygga

 

Inför den avslutande omgången i division 1 Norra befinner sig Karlstad i brygga. Eller mer exakt - uträknade. Två poäng upp till säker mark och sex poäng i potten gör att KSK behöver ett mirakel för att hänga kvar.

Det har varit en säsong fylld av besvikelser, svaga insatser - och förluster. Så det är knappast förvånande att Karlstad är jumbo i serien 

och riskerar degradering Snarare ett logiskt utfall av faktorer som ålderstigna spelare, skador och tunn trupp.

Hjälp utifrån
Nu krävs det mirakel om Karlstad ska kunna rädda sig kvar i division 1. Och inte bara ett utan snarare två stycken.

För nu har inte Karlstad ödet i egna händer utan måste förlita sig på hjälp utifrån. Den hjälpen stavas Skellefteå och Linköping 1.
Ettan och tvåan i serien utgör nämligen Enskedes motståndare i den sista omgången.


Joachim har tagit flest segrar i KSK - 5 stycken

 Som grädde på moset spelas dessutom matcherna i Skellefteå, vilket knappast underlättar uppgiften... Så där kan Karlstad mycket väl få en hjälpande hand, eller två.

Svagt facit
Men fortfarande återstår den egna insatsen i sammanhanget. Och där krävs det alltså vinster, vilket inte blir så lätt. Karlstads facit i serien imponerar inte direkt - två vinster på tolv försök är riktigt svagt. På gränsen till underkänt.

För att rädda äran - och kontraktet - skulle man behöva fördubbla vinstkolumnen, vilket lär bli svårt. Inte minst då Karlstad har förlorat de tidigare mötena med helgens motståndare, Linköpings SK 2 och Slätta. Bägge matcherna slutade 1-2 och det var lagets stöttepelare, Joachim Nilsson, som fixade de två poängen.

Lagets poängkung
Karlstads lagledare är även lagets poängkung så här långt med fem vunna matcher. Mer än hälften av Karlstads totala skörd på nio pinnar. Sedan följer David Grennard som skrapat ihop tre segrar på sina åtta framträdanden under säsongen.

De här två svarar tillsammans för nästan nittio procent av lagets totala poäng. Det är också den här duon som utgör Karlstads främsta hopp när den sista serieomgången ska avgöras. Misslyckas dom är risken stor att det här blir sista framträdandet i division 1 under en lång period framöver för Karlstads del... 

 
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768