Ont om tävlingssugna...
 

Uppslutningen i den senaste Träningstävlingen var av det tunnare slaget. Nästan lika glest som vi vant oss Karlstads laguppställningar den här säsongen. Det hindrade inte en nykomling att sätta färg på tillställningen.

Det var långtifrån lapp på luckan på Racketcenter den här eftermiddagen. Endast tre tappra entusiaster hade trotsat vårkänslor  

och hockeyfinal för en stunds squashspel. Det tunna startfältet till trots bjöds det ändå på flera bra matcher, mycket tack vare en nykomling.

Debut med spets
Simon Ödman gjorde nämligen debut i dessa sammanhang - och det skedde med den äran!

Redan från start visade Simon att han hade bra speluppfattning och högt tempo. Något som


Här syns drygt hälften av de som var spelsugna...

den mer rutinerade i dessa sammanhang, Anders Hagerborn, fick känna på.

Satt under press
I den första matchen kontrollerade nykomlingen händelserna från start till mål och satte Anders under hård press. Med motståndaren fastnaglad djupt bak i banan hade Simon sedan framplan öppen för vassa avslut.
Den formulan fungerade perfekt matchen igenom och gav en säker seger med 2-0.

Premiärnerver
Efter den uppvisningen var det dags för den regerande mästaren att äntra banan. Mikael Dunder och Simon hade aldrig mötts tidigare så det var lite premiärnerver på båda hållen.

Några nerver syntes dock inte till när matchen väl startade. Åtminstone inte hos nykomlingen. Simon tog nämligen kommandot per omgående och gick snabbt fram till 6-2, vilket ruskade om mästaren rejält.

Inte rätt medicin
Resultatet var så långt fullt logiskt med tanke på spelmönstret. Dåligt underbyggda attacker, vid fel tillfällen, var knappast medicinen doktorn ordinerade mot en snabb och kreativ spelare.

Det insåg Mikael också och ändrade därför taktiken. Spelet kom nu att förläggas mer till bakplan och det gav en helt annan matchbild. Genast

krympte Försprånget bit för bit och vid 9-9 hade pendeln svängt över i mästarens favör.

Slut på bjudningarna
Den chansen missade inte Mikael. Under de avslutande bollarna i öppningsgamet var bjudningarna över och Mikael tog en något oförtjänt ledning.

Nästa game blev en total kontrast. Mikael dominerade fullständigt och släppte aldrig fram motståndaren till några farliga lägen. Vilket


Fullt fokus på bollen från
Simons sida mot Anders

avspeglade sig på siffrorna som rann iväg till en komfortabel gamevinst och seger med 2-0.

Snabbt byte
Belöningen stannade vid ett snabbt byte av motståndare, följt av nästa utmaning. Bristen på vila verkade inte bekomma Mikael som gjorde processen kort med Anders.

En handfull poäng i första gamet följdes av lika många i game två. Vilket var ett väntat resultat med tanke på skillnaden i tempo och slagvariation.

Returmöten
På grund av det låga deltagarantalet genomfördes också en andra omgång. Där skedde inga större förändringar jämfört med de inledande resultaten.

Visserligen blev det andra mötet mellan Simon och Anders jämnare, men den förstnämnda avgick återigen med segern. Fast den här gången krävdes det skiljegame för att kora en vinnare.

Upprepad matchbild
I returmötet mellan Mikael och Simon var matchbilden densamma, fast spegelvänd. Mästaren kontrollerade öppningsgamet fullständigt och allt

pekade mot en enkel promenadseger i raka games. Då ändrades matchbilden totalt.

Några enkla misstag i inledningen av game två gav Simon övertaget och en stor ledning. Men precis som i den första matchen hämtade Mikael upp underläget och vände till ledning.

Full pott
Det övertaget släppte inte mästaren. Mikaels


Simon på väg mot mitten
för att täcka Anders retur

tredje seger för dagen följdes lite senare av en ny viktoria mot Anders, vilket satte punkt för dagens spel Den vinsten innebar att Mikaels facit hamnade på fyra segrar, som var lika med full pott.

Nästa gång är förhoppningsvis fler motståndare involverade, både för konkurrensen och numerärens skull. Visst vore det trevligt att sätta punkt för vårterminen med ett tvåsiffrigt deltagarantal!

     
     

Åter till huvudsidan nyheter
 

 

© Karlstad Squashklubb 2016

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768